Hjemmebagt brød

Ingredienser til et brød:

© Jeanette Tikøb.

  • Smør, 50 g.
  • Sødmælk, 4 dl.
  • Tykmælk, 1 dl.
  • Gær, 25 g.
  • Sukker, 2 tsk.
  • Salt, 1 tsk.
  • Hvedemel, 800 g.

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret i en gryde, og tag den fra varmen inden du tilsætter mælk.
  2. Hæld blandingen i en stor skål, og tilsæt tykmælken.
  3. Smuldr gæren, og rør den i blandingen sammen med sukker og salt.
  4. Tilsæt ¾ af hvedemelet, og slå dejen godt sammen med en grydeske, til den er ensartet og smidig (dejen kan være lidt klistret).
  5. Dæk skålen med fx et låg, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  6. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Tilsæt evt. resten af melet. Dejen skal kunne slippe hænder og bord.
  7. Form dejen til et stort brød, og anbring det på en bageplade med bagepapir.
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter og tagget . Bogmærk permalinket.