Hjemmebagt brød
Ingredienser til et brød:
© Jeanette Tikøb.
- Smør, 50 g.
- Sødmælk, 4 dl.
- Tykmælk, 1 dl.
- Gær, 25 g.
- Sukker, 2 tsk.
- Salt, 1 tsk.
- Hvedemel, 800 g.
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en gryde, og tag den fra varmen inden du tilsætter mælk.
- Hæld blandingen i en stor skål, og tilsæt tykmælken.
- Smuldr gæren, og rør den i blandingen sammen med sukker og salt.
- Tilsæt ¾ af hvedemelet, og slå dejen godt sammen med en grydeske, til den er ensartet og smidig (dejen kan være lidt klistret).
- Dæk skålen med fx et låg, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Tilsæt evt. resten af melet. Dejen skal kunne slippe hænder og bord.
- Form dejen til et stort brød, og anbring det på en bageplade med bagepapir.
Dette indlæg blev udgivet i
Opskrifter og tagget
Franskbrød. Bogmærk
permalinket.