Stegt rødspætte
Ingredienser til 4 pers.:
© Jeanette Tikøb.
- Kartofler, 1 kg.
- Rødspætter, 4 stk.
- Æg, 1 stk.
- Hvedemel ½ dl.
- Rigeligt fedt og margarine
- Hvedemel, 2 spsk. (til sovs)
- Kogevand fra kartofler, 4 dl.
- Salt og peber
- Smør, 50 g.
- Hakket persille 2-3 spsk.
Fremgangsmåde:
- Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 20 min.
- Vend først rødspætterne i det piskede æg, og der efter i mel krydret med salt og peber.
- Steg rødspætterne på en pande i en blanding af margarine og fedt.
– Og rigeligt af det!! Fiskene skal kunne svømme i det.
Det er vigtigt af fedtstoffet dækker fiskene for at opnå den rette sprødhed.
Lav nu sovsen imens fisken steger færdig.
- Sovs: Smelt smørret i en gryde, og rør melet i.
- Tilsæt kartoffelvand lidt ad gangen under omrøring.
- Kog sovsen igennem i ca. 5 min. under omrøring.
- Smag til med persille, en lille klat smør, salt og peber.
- Server fiskene med kartofler og persillesovs.
Disse fisk bør serveres på et fad, og man bør spise dem af det fine porcelæn.
Dette indlæg blev udgivet i
Opskrifter og tagget
Rødspætte. Bogmærk
permalinket.