Stegt rødspætte

Ingredienser til 4 pers.:

© Jeanette Tikøb.

  • Kartofler, 1 kg.
  • Rødspætter, 4 stk.
  • Æg, 1 stk.
  • Hvedemel ½ dl.
  • Rigeligt fedt og margarine
  • Hvedemel, 2 spsk. (til sovs)
  • Kogevand fra kartofler, 4 dl.
  • Salt og peber
  • Smør, 50 g.
  • Hakket persille 2-3 spsk.

Fremgangsmåde:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 20 min.
  2. Vend først rødspætterne i det piskede æg, og der efter i mel krydret med salt og peber.
  3. Steg rødspætterne på en pande i en blanding af margarine og fedt.
    – Og rigeligt af det!! Fiskene skal kunne svømme i det.
    Det er vigtigt af fedtstoffet dækker fiskene for at opnå den rette sprødhed.
    Lav nu sovsen imens fisken steger færdig.
  4. Sovs: Smelt smørret i en gryde, og rør melet i.
  5. Tilsæt kartoffelvand lidt ad gangen under omrøring.
  6. Kog sovsen igennem i ca. 5 min. under omrøring.
  7. Smag til med persille, en lille klat smør, salt og peber.
  8. Server fiskene med kartofler og persillesovs.
    Disse fisk bør serveres på et fad, og man bør spise dem af det fine porcelæn.
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter og tagget . Bogmærk permalinket.