Pårørende

Er du pårørende til en beboer i et bosted, der gør brug af MAD MED HISTORIE ?
– Så læs her!

Hvad går MAD MED HISTORIE ud på?
Dette projekt giver beboere og personale en genvej til den positive og personlige samtale.
Projektet består af tre elementer:

  1. Interviews med alle interesserede beboere
  2. Udarbejdelse af “Beboernes Kogebog” med livretter og livshistorier
  3. Aktiviteter med udgangspunkt i bogen.

Projektet består i at udarbejde en kogebog med beboernes livretter på grundlag af personlige interviews med alle beboere. For at gøre kogebogen til inspirationskilde for fremtidige samtaler bør hver opskrift suppleres med historier om retten og den person, der har ønsket den. Glæde og positive erindringer vil være i fokus under alle interviews.
Samtalerne vil være styrede, sådan at beboeren efterlades i bedre humør end end ved samtalens start. – Det skal være en fornøjelse fra start til slut!
Erindringer om positive oplevelser, gamle interesser, betydningsfulde traditioner, familie og/eller personlige holdninger vil blive genopfriskede i løbet af samtalen.

Hvor kan jeg se en kogebog?
MAD MED HISTORIE tilbyder gratis hosting af kogebog til alle plejecentre og/eller bosteder, der vælger at tage konceptet til sig. Den færdige bog vil så kunne findes her: Se kogebøger.

Begrænset adgang
Bemærk: Der er – som udgangspunkt – kun adgang for beboere, pårørende og personale, som kender kodeordet. Dette skyldes, at her er tale om personlige historier, der ikke skal stilles til skue for den store offentlighed, med mindre andet er aftalt.