Meninger

Din mening tæller
Her kan du give din mening til kende. – Har du en holdning denne indsats?
Både ris og ros bydes velkommen.

11 Responses to Meninger

  1. Kristina Jensen, personale skriver:

    Vi bruger Beboernes Kogebog til at side og snakke om den enkeltes historie.
    Når der er fødselsdag bliver der lavet mad efter opskriften, og så har borgeren jo mulighed for at deltage så meget som han/hun har lyst til – og kan. Eksempelvis: At kikke i køkkenet, skrælle kartofler, smage på sovsen eller bare være sammen.
    Bogen ligger fremme så de pårørende også tager den til sig, og bruger den som inspiration til snak – evt. med en nabo til deres kære.
    Der er ingen tvivl om, at hver gang den bliver brugt, kan man se at den vækker glæde hos den enkelte borger.
    Min konklusion at dette er at bogens primære funktion er at snakke ud fra.
    Det betyder noget, at der er nogen der har interesseret sig for en, og lavet en bog der er brugbar.
    Det er også en proces for personalet at bruge bogen som et redskab til kommunikation og aktivitet i hverdagen.

  2. Britta Hermansen skriver:

    Stenslundcenterets nye kogebog er lige udkommet, og jeg må sige den er flot. Tillykke med et flot stykke arbejde.
    Den er allerede stof til megen snak omkrig mad. Beboerne er også meget glade for deres egen forside, kæledæggen katten Dobo.

  3. Sanne Rubinke, viceborgmester og formand for Social- og Sundhedsudvalget i Odder skriver:

    Jeg er meget imponeret over både bog og proces.
    Det ses tydeligt, hvordan arbejdet med opskrifterne har givet anledning til rigtig gode snakke og mange minder.
    Jeg tænker også meget på den anerkendelse, man som menneske oplever, når man rent faktisk ved eller kan noget af interesse for andre. De oplevelser er der ofte for få af, når man er ældre og har brug for hjælp og pleje.
    Her er det de ældre, som via Jeanettes meget vellykkede projekt, er med til at give vi andre både inspiration og viden. Tak for det.
    Jeg håber meget at ideen vil brede sig, og at sådanne projekter til fælles glæde kan integreres i hverdagen.
    Jeg oplever iøvrigt en dejlig ro, når jeg ser på bogens fotos og læser livshistorierne. – Det er nærmest terapeutisk….

  4. Tove Jørgensen, pårørende skriver:

    Som pårørende til beboer på Stenslundcentret glæder det mig, at udgivelsen af “Mad med historie” er en realitet. Det er et spændende projekt, som fortjener stor ros og anerkendelse.
    Mad interesserer langt de fleste plejehjemsbeboere, selvom appetitten aftager med alderen.
    Det er et godt samtaleemne beboere, personale og pårørende imellem, og vil sikkert bidrage til erindring om andre gode retter fra et langt liv.

  5. Mogens Schou Christiansen, pårørende skriver:

    Stor ros til den appetitlige madbog med historier om Broncealdervejs beboere!
    Bogens fotos er fænomenalt gode og velanbragte i et lækkert layout.
    Og så – endelig – en kogebog uden dikkedarer, men med udelukkende gode gammelkendte retter, som langt de fleste ville kunne lide dem – også de unge – om blot de fik lejlighed til at smage dem.
    Min mor som er med i bogen, har skønt manglende syn, haft megen fornøjelse af at høre om tekster og billeder.
    Alt i alt – en frisk idé som forhåbentlig vil brede sig ud over landet!

  6. Ulla Paludan, indehaver af konsulentvirksomheden UP-STAIRS skriver:

    En fantastisk sanselig bog om et emne, som berører os alle, nemlig den daglige kost. Så skønne fotografier, de berører dybt.
    Bogen er en arbejdsbog, personale kan få en opskrift til en livret og med hjælp fra de ældre, opnå den rette konsistens og smag!
    En metodebog, der er lige til at omsætte, der hvor man arbejder, tak for det!
    Jeg synes at linket/bogen skal videreformidles til sosu-skoler og plejehjem i hele landet.

  7. Karin Dahl, landskoordinator for EDEN Alternative Denmark. skriver:

    Hvilken fantastisk måde at bidrage til personlige meningsfulde samtaler, madlavning og samvær på.
    Sikke en indfaldsvinkel og støtte, når man gerne vil dele livserfaringer, livretter og deres betydning i livet, med naboer og de som er tættest på én i hverdagen.
    Sanseoplevelser og erfaringer ligger dybt i os alle, og i denne smukt illustrerede kogebog, får alle en mulighed for at bidrage i hverdagslivet; i forhold til den enkelte ældre person på den rigtige, betydningsfulde måde.
    Tusind Tak for et meget anvendeligt redskab i den fælles kamp mod ensomhed, kedsomhed og aftagende appetit, i omgivelser som kan være svære at genkende som sit hjem.
    En spændende fortsættelse kunne være en kogebog, også med medarbejdernes og familiemedlemmernes livretter.
    En kogebog der går på tværs af generationer vil være et fantastisk supplement til denne, og jeg tror den vil kunne afstedkomme en anden type samtaler og stunder i køkkenet, hvor fokus flytter sig til udviklingen gennem ‘livet’.

    – Læs om EDEN Alternative Denmark her

  8. Bodil Lange skriver:

    Efter at have læst dit materiale, må jeg sige, at jeg er meget imponeret. Det er spændende med de gamle historier og også opskrifterne.
    Det er også en rigtig god måde at få de ældre til at tale sammen, og fortælle om deres liv. Bare fordi man er på plejehjem sammen, er det jo ikke sikkert, man har noget at tale om.
    Her er der et emne, som jeg tror, de fleste har interesse i.

  9. Bente Markfoged Jensen, leder af plejeboligerne på Bronzealdervej skriver:

    MAD MED HISTORIE er et nyskabende og fremsynet projekt, der gør det muligt at forene en digitaliseret verden i hastig forandring med bløde værdier, vi gerne vil værne om.
    Fællesskab, nærhed og interesse for hinanden, krydret med egnsretter og livretter, som måske ville gå i glemmebogen.
    Jeg ønsker dig og projektet rigtig god vind.

  10. Hanne Kofoed, assisterende leder ved Plejeboligerne på Bronzealdervej skriver:

    Det er et rigtig flot materiale, du har fået stykket sammen. Det stråler af livsglæde, ja livsappetit. Søde tekster og dejlige billeder.
    Jeg håber, det må være til inspiration for rigtig mange.

  11. Rebecca Michelsen skriver:

    En rigtig god måde at give den ældre generation en stemme.
    Det er også en måde at prise en madkultur, som efterhånden er blevet så udskældt for at være usund. Men det er jo den madkultur, der tilhører den ældre generation.
    Vi må ikke glemme, at den har haft sin relevans og værdighed.
    Jeg syntes, projektet lyder spændende, og glæder mig til at blive klogere på mine bedsteforældres madkultur.

Skriv et svar til Karin Dahl, landskoordinator for EDEN Alternative Denmark. Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *