Kogt torsk m. smørsovs

Ingredienser, 4 pers.:

Kogt torsk

Kogt torsk, © Jeanette Tikøb.

  • Kartofler, 1 kg.
  • Hel torsk 1200 g.
  • Vand
  • Salt, 1 tsk.
  • Dild
  • Peberkorn, 5 tsk.
  • Eddike, 2 spsk.
  • Smør

Fremgangsmåde:

  1. Torsken renses for indmad og sort hinde indvendig.
  2. Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 20 min.
  3. Bring rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike i kog.
  4. Del gerne torsken i portionsstykker, og kog den i 15 minutter uden at bulderkoge og skum jævnligt af.
  5. Tag forsigtigt fisken op med en hulske, og anret den på et fad.
  6. Smelt smør til smørsovs.
  7. Server den kogte torsk med små kartofler og smørsovs.
  8. Drik hvidvin dertil. – Gerne en Chablis!
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter. Bogmærk permalinket.