Ingredienser, 4 pers.:
Kogt torsk, © Jeanette Tikøb.
- Kartofler, 1 kg.
- Hel torsk 1200 g.
- Vand
- Salt, 1 tsk.
- Dild
- Peberkorn, 5 tsk.
- Eddike, 2 spsk.
- Smør
Fremgangsmåde:
- Torsken renses for indmad og sort hinde indvendig.
- Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 20 min.
- Bring rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike i kog.
- Del gerne torsken i portionsstykker, og kog den i 15 minutter uden at bulderkoge og skum jævnligt af.
- Tag forsigtigt fisken op med en hulske, og anret den på et fad.
- Smelt smør til smørsovs.
- Server den kogte torsk med små kartofler og smørsovs.
- Drik hvidvin dertil. – Gerne en Chablis!
Dette indlæg blev udgivet i
Opskrifter. Bogmærk
permalinket.